· 

Workshop gfrc beton wet cast in Rusland | 'From Russia with love'


Afgelopen juni hebben we aan een groep van 12 mensen, van beginnend meubelmaker tot aan betonspecialisten, een workshop ‘gfrc wet cast’ mogen geven. - Wet cast is de wijze waarop wij onze meubels zoals betonnen aanrechtbladen of tafels maken en houdt in dat het project op de kop in een mal wordt gegoten. - De workshop werd op een oude legerbasis georganiseerd in Rusland, St. Petersburg door BetonTechClub. Een bedrijf dat we hebben leren kennen door de Concrete Cooperation; een groep van betonbedrijven over de hele wereld. – Elk jaar komen we als groep betonliefhebbers bij elkaar, volgen we workshops bij elkaar, bezoeken wij beurzen en leren we de nieuwste betontechnieken! –

 

Het meubel dat gemaakt werd tijdens de workshop heet: ‘the box’. Dat is een van onze populairste salontafels, maar tegelijkertijd ook een uitdagend ontwerp om te maken. Des te leuker juist dit ontwerp uit te leggen. Wij zijn de dag gestart met het geven van theorie waarin wij uitlegden welke producten wij gebruiken en waarom. (Een specifieke uitleg per product wordt beschreven in dit blog). Tijdens de theorie werd alles door Anna vertaald in het Russisch. En gelukkig besteden Russen beduidend meer woorden per zin dan wij, waardoor ik (Daan) mij goed kon voorbereiden op de volgende zin, haha. Na 1 uur theorie, oefenen met kitten en uitleg van de mal, gingen we door met het mixen van beton. Het werk kon beginnen.

 

Wij hadden onze vloeistoffen (HDH SP en HDH CURE) en AR glasvezels mee en BetonTechClub regelde het zand en cement. Heel spannend een mix maken en 12 mensen die aandachtig aan het kijken zijn. Ze zijn toch gekomen om iets van je te leren.. En, het lukte! Na het volgieten van ‘the box’, werden we in St. Petersburg, prachtige stad trouwens, uit eten genomen. Werkelijk alles werd geregeld door Anna. Het was een fantastische ervaring, met een groep fantastische mensen. 

 

De volgende dag is in groepsverband de tafel ontkist en daarnaast ook een blad dat op de grond (een tegelvloer!) gegoten was. Twee mooie resultaten! - Dus, mocht je nog een oud tegelvloertje hebben liggen en wat ijzeren staanders of houten latten hebben, giet het dan vooral op de grond! - Vervolgens werden beide tafels afgewerkt, de workshop zat erop en de mensen kregen een diploma mee.  

 

We zijn van plan ook beton workshops te gaan geven in Nederland, privé of in groepsverband. Hartstikke gaaf om met een paar mensen samen aan een project te werken, zoals een betonnen aanrechtblad of een grote betonnen vergadertafel, want:

 

‘concrete brings people together’

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Lenny van Kampen (maandag, 17 februari 2020 14:52)

  Geven jullie al workshops hier in Nederland?

 • #2

  High Design Holland (maandag, 17 februari 2020 15:36)

  Beste Lenny,
  Workshops zijn zeker mogelijk ja! U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen via het contact formulier, email of telefonisch. Vriendelijke groet, Daan en Renske

instagram high design holland
facebook daantjebeton
youtube hugh design holland
concrete cooperation
Google reviews

HOME  |  OVER ONS  |  WEBSHOP PORTFOLIO  |  D.I.Y. INFORMATIE  |  KLANTENSERVICE  |  CONTACT

 

VERZENDINGEN BINNEN NEDERLAND €5,95

BESTELLINGEN VANAF €200,- GRATIS VERZONDEN

OP WERKDAGEN VOOR 21:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS (NL en BE)

betaalmethodes high design holland

BTW-ID: NL002118834B88 KVK:67680089