· 

Glasvezelmatten, wat is de functie ervan in GFRC beton?

Glasvezelmatten

glasvezelmatten ar glass scrim concrete gfrc

Glasvezelmatten of 'AR glass scrim' wordt gebruikt in GFRC (glass fiber reinforced concrete) om extra treksterkte toe te voegen op kritieke punten. Denk hierbij aan lange of dunne betonnen werkbladen, vensterbanken of tafels. Ook kun je een glasvezelmat toegevoegen rond uitsparingen bij wasbakken en kookplaten. Het beton is hier vaak maar een aantal centimeter breed. Door het toevoegen van meerdere lagen glasvezelmat kunnen deze smalle stukken beton rond uitsparingen goed verstevigd worden.

 

Glasvezelmatten die je gebruikt in beton dienen altijd alkali bestendig te zijn en zijn een aanvulling op de AR glasvezels.

 

Gebruiksaanwijzing glasvezelmat:

Glasvezelmatten zijn eenvoudig op maat te knippen met een schaar. Na het op maat knippen van de matten, kun je de mal vullen met het eerste deel beton.Hierna leg je de glasvezelmat op het beton en giet je de rest van het beton in de mal. Zorg ervoor dat de glasvezelmat niet té dichtbij het oppervlak van je beton project ligt. Hierdoor kan het gaan doorschijnen, ook wel "ghosten" genoemd waardoor de glasvezelmat zichtbaar wordt in je project. Houdt ten alle tijden een minimale afstand van 8mm aan tot de onderkant van je mal, de uiteindelijke zichtkant. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0
instagram high design holland
facebook daantjebeton
youtube hugh design holland
concrete cooperation
Google reviews

HOME  |  OVER ONS  |  WEBSHOP PORTFOLIO  |  D.I.Y. INFORMATIE  |  KLANTENSERVICE  |  CONTACT

 

VERZENDINGEN BINNEN NEDERLAND €5,95

BESTELLINGEN VANAF €200,- GRATIS VERZONDEN

OP WERKDAGEN VOOR 21:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS (NL en BE)

betaalmethodes high design holland

BTW-ID: NL002118834B88 KVK:67680089