Beton calculator en tips


HIGH DESIGN HOLLAND - BETON CALCULATOR

 

Open de calculator in Excel via de app of op de computer. Deze calculator werkt alleen met producten van High Design Holland en berekent de exacte hoeveelheden voor een GFRC,- glasvezel versterkt beton mix. 

 

Met deze betoncalculator kun je nauwkeurig uitrekenen hoeveel beton je nodig hebt voor je project, waardoor je nauwelijks tot geen verspilling hebt. 

 

Download
betoncalculator
Open de calculator in Excel. Voer de drie rode vakken in. Hierna zie je direct hoeveel van onze D.I.Y. pakketten je nodig hebt voor jouw project én hoeveel zand, cement, HDH SP, HDH Cure en water je moet afwegen/meten.
HDH concrete calculator.xlsx
Microsoft Excel werkblad 18.8 KB

VIDEO betonnen blad gietenaanrechtblad gieten

Lees in dit blog alles wat je moet weten over het maken van een (zwart) betonnen aanrechtblad! En, krijg aan de hand van onze tips en een instructievideo een indruk van hoe leuk het is om zelf een betonnen keukenblad te maken! Zelf iets willen maken maar nog veel vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij geven snel en uitgebreid advies waarmee je aan de slag kunt!

zelf betonnen aanrechtblad maken

Hoeveel pigment je nodig hebt om je betonnen aanrechtblad of tafel de juiste grijstint te geven? Lees het in dit blog!

GFRC-beton

Om te komen tot een mooi betonnen aanrechtblad, tafel of ander meubel van beton is een goede betonmix een vereiste. De mix die wij gebruiken heet GFRC-beton: glass fiber reinforced concrete. Het is een ultrasterke versie van beton, vloeibaar en wordt versterkt door de glasvezels die aan het beton worden toegevoegd. Dit beton wordt ook wel ECC beton genoemd: engineered cementitious composite. Altijd al eens willen weten welke producten in de mix gaan en bovenal, wat de functie per product is, lees dan dit blog. Hoe maak ik een mal voor een betonnen aanrechtblad dat langer is dan 2.50m?

Hiervoor gebruik je 2 platen meubelpaneel of gemelamineerd spaanplaat aan elkaar vast. Vervolgens werk je de naad af met 2 componenten plamuur en schuurt deze zeer glad af. Maak vervolgens de naad waterdicht met bijvoorbeeld epoxy of een waterdichte lak en schuur ook dit weer glad af. Het beste is de naad te plaatsen onder de uitsparing van bijvoorbeeld de wasbak. Zo heb je maar 2 korte naden!

De bovenste laag van het beton wordt de zichtlaag, ik draai de mal dus niet om en moet vlinderen, maar hoe doe ik dat?

Indien je het betonnen aanrechtblad stort op je keuken en het project dus niet om wilt draaien noemen wij dit 'cast in place'. Je kunt dit zeker doen met onze mix. Je giet dan eerst de mal vol met minimaal 2,5 cm betonmix inclusief de vezels. Hierna maak je een vloeibare betonmix aan, exact hetzelfde als de onderlaag, alleen dan zonder de vezels. Deze giet je op de mix die je al hebt gestort en strijkt dit vervolgens mooi glad. Over het onderwerp Cast in place leest u alles in dit blog.

Hoe maak ik een uitsparing voor een wasbak of kookplaat?

Een uitsparing kun je eenvoudig maken van strips meubelpaneel of op maat gesneden piepschuim. Bevestig dit in de mal en vergeet niet om dit rondom af te kitten.

Vindt meer van dit soort vragen en antwoorden op onze vragenpagina. 


 

 

 

CONTACT VIA WHATSAPP

instagram high design holland
facebook daantjebeton
youtube hugh design holland

concrete cooperation
Google reviews

HOME  |  OVER ONS  |  WEBSHOP PORTFOLIO  |  D.I.Y. INFORMATIE  |  KLANTENSERVICE  |  CONTACT

 

VERZENDINGEN BINNEN NEDERLAND €5,95

BESTELLINGEN VANAF €200,- GRATIS VERZONDEN

OP WERKDAGEN VOOR 22:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS (NL en BE)

BTW-ID: NL002118834B88 KVK:67680089