· 

Betonnen aanrechtblad beschermen tegen vlekken. Sealen, coaten of impregneren?

Het afwerken en beschermen van een betonnen aanrechtblad of tafel is zeer belangrijk. Omdat beton van zichzelf vlekgevoelig is, is een impregneer of coating dan wel sealer onmisbaar voor het behoud van je design beton. Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden voordat je een keuze maakt tussen beton impregneer of een sealer/coating. Hieronder leggen we de eigenschappen per product uit.

 

Beton impregneer:

Een impregneer trekt in het beton. Dit heeft als voordeel dat er geen laagje op het beton achterblijft zoals bij een sealer. Het beton blijft dus zijn karakteristieken behouden maar is wel gevoelig voor vlekken. Bij een impregneer moet je er altijd zorgen dat vlekken van bijvoorbeeld koffie en rode wijn zo snel mogelijk worden verwijderd.

 

Beton sealer:

Met een sealer, ook wel beton coating genoemd, bedoelen we een 2 componenten polyurethaan coating. Dit is een zeer sterke en kras vaste coating. Het grote voordeel van deze coating is dat je beton het beste beschermd is tegen vlekken. Olijfolie en rode wijn bijvoorbeeld kan er rustig een dag op liggen zonder dat het een vlek in het beton veroorzaakt. Dit is te zien in het filmpje onder aan deze pagina. Na het aanbrengen van een sealer zit er een heel dun laagje op het beton waardoor het beton iets anders aanvoelt dan bij een impregneer. COSMO 2C PU heeft als bijkomend voordeel dat het nagenoeg niet zichtbaar is. Wij werken de betonnen meubels die we maken af met een van de onderstaande producten.

 

concrete dining table

BETON SEALER: COSMO 2 componenten PU-design beton sealer
De COSMO PU sealer is een sterke 2 componenten, UV-bestendige PU-sealer/coating. Je brengt eerst 1 laag COSMO PRIMER aan en daar overheen 3 lagen COSMO 2C PU. Op onze website zijn starterkits te verkrijgen waar alles in zit: COSMO 2C PU, COSMO PRIMER, gebruiksaanwijzing, rollers en een weegschaaltje om de hoeveelheden nauwkeurig mee af te wegen. COSMO is een watergedragen sealer en daardoor reukarm tijdens het aanbrengen. COSMO is daarnaast krasvast en vlekbestendig, voedselveilig wanneer hij is uitgehard en uitermate geschikt voor intensief gebruik.

 

 

 

BETON IMPREGNEER: High Design Holland Impreg

De HDH Impreg is een impregneer op basis van bijenwas en andere natuurlijke, plantaardige grondstoffen. Ideaal om je betonnen aanrecht, eettafel of buitenkeuken mee te behandelen. HDH Impreg geeft een kleurverdiepend effect aan je beton, een zogenaamde ‘wet-look’. Door het kleurverdiepende effect kun je donkergrijs beton, nagenoeg zwart kleuren. Dit is goed te zien in een van onze eerste blogs. HDH Impreg is eenvoudig aan te brengen met een microvezeldoek en dient regelmatig herhaald te worden. HDH Impreg is op geheel natuurlijke basis (oplosmiddelen vrij) en heeft dus geen nare geur tijdens het aanbrengen.

 

 

BETON IMPREGNEER: Hebau

De impregneer van Hebau, Colortec Max is de meest gebruikte coating van Hebau voor design beton. Het grote voordeel van dit product is dat het 100% onzichtbaar is en heel gemakkelijk aan te brengen is. Het is ook getest als "veilig voor contact met voedsel", goed voor eettafels en keukenbladen. Als extra bescherming bovenop de Colortec Max gebruik je  een laag Hebau Prowall II. Dit product is tevens getest als veilig voor contact met voedsel en biedt een goede bescherming tegen olie,- en vetproducten.

 

Colortec Max breng je aan met een microvezeldoek en een roller. Breng het ruim aan en laat het beton veel absorberen. Hierna laat je het 24 uur drogen en vervolgens breng je Prowall II aan. Voor Prowall II gebruik je een microvezeldoek en breng je een dunne laag aan. Prowall II dient elk half jaar herhaald te worden.


Reactie schrijven

Commentaren: 0
instagram high design holland
facebook daantjebeton
youtube hugh design holland
concrete cooperation
Google reviews

HOME  |  OVER ONS  |  WEBSHOP PORTFOLIO  |  D.I.Y. INFORMATIE  |  KLANTENSERVICE  |  CONTACT

 

VERZENDINGEN BINNEN NEDERLAND €5,95

BESTELLINGEN VANAF €200,- GRATIS VERZONDEN

OP WERKDAGEN VOOR 21:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS (NL en BE)

 

Corona update: Alle producten op voorraad en direct leverbaar, ook tijdens de huidige lockdown

betaalmethodes high design holland

BTW-ID: NL002118834B88 KVK:67680089