Beton impregneren, hoe doe je dat?

Beton is een populair materiaal in veel moderne huizen vanwege zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Maar hoewel beton bestand is tegen slijtage, is het toch een poreus materiaal dat vatbaar is voor vlekken en waterabsorptie. Daarom kan het impregneren van beton een goede oplossing zijn om het materiaal te beschermen en de levensduur te verlengen.

 

Impregneren van beton is een proces waarbij een beschermende coating op het oppervlak van het beton wordt aangebracht. Vervolgens trekt de impregneer in het beton waardoor het de kans op vlekken en waterabsorptie vermindert. Het impregneren van beton heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het de levensduur van het beton aanzienlijk verlengen door het te beschermen tegen vocht, vlekken en andere schade. Het kan ook helpen om de kleur en uitstraling van het beton te behouden, omdat het voorkomt dat het beton wordt aangetast door invloeden van buitenaf. Ook kun je kiezen voor een kleur intensiverende impregneer, HDH Impreg om de kleur van je betonnen aanrechtblad, tafel of buitenkeuken te verdiepen.

 

Het impregneren van beton is over het algemeen een relatief eenvoudig proces. Ten eerste moet het betonoppervlak grondig worden gereinigd en gedroogd voordat het impregneermiddel wordt aangebracht. In het geval van een nieuw gemaakt betonnen blad volstaat zeer licht opschuren en vervolgens stofvrij maken. Vervolgens wordt het impregneermiddel met een microvezeldoek of roller gelijkmatig aangebracht op het oppervlak van het beton en moet het enige tijd intrekken.

Het impregneren van een betonnen aanrechtblad of tafel kan helpen om het oppervlak te beschermen tegen o.a. vlekken en verkleuring. Hier zijn de stappen om een betonnen werkblad of tafel te impregneren:

  • Schuur uw werkblad licht op met waterproof schuurpapier korrel 240. Mocht u het blad willen polijsten, lees dan dit blog eerst door.
  • Reinig het betonnen oppervlak goed met alleen water en een microvezeldoek. Zorg ervoor dat er geen vuil, vet of andere verontreinigingen op het oppervlak achterblijven. 
  • Laat het oppervlak drogen voordat u verder gaat.
  • Breng het impregneermiddel aan op het betonnen oppervlak. Gebruik hiervoor een zachte, schone microvezeldoek en breng het impregneermiddel gelijkmatig aan over het hele oppervlak.
  • Laat het impregneermiddel enkele minuten intrekken.
  • Veeg eventuele overtollige impregneermiddel weg met een schone, droge doek.
  • Laat het betonnen oppervlak volledig drogen voordat u het gebruikt.
  • U kunt nogmaals 1 of meerdere laag beton impregneer aanbrengen, afhankelijk van het type product. 

 

Opmerking: houd er rekening mee dat het impregneren van een betonnen oppervlak geen garantie biedt tegen beschadiging of vlekken. Het kan echter wel helpen om het oppervlak te beschermen en de levensduur te verlengen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

 

 

CONTACT VIA WHATSAPP

instagram high design holland
facebook daantjebeton
youtube hugh design holland

concrete cooperation
Google reviews

HOME  |  OVER ONS  |  WEBSHOP PORTFOLIO  |  D.I.Y. INFORMATIE  |  KLANTENSERVICE  |  CONTACT

 

VERZENDINGEN BINNEN NEDERLAND €5,95

BESTELLINGEN VANAF €200,- GRATIS VERZONDEN

OP WERKDAGEN VOOR 22:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS (NL en BE)

BTW-ID: NL002118834B88 KVK:67680089