Hoe maak je zelf een terrazzo aanrechtblad? Wij leggen het uit

hoe maak je een terrazzo aanrechtblad?

Zelf een Prachtig Terrazzo Aanrechtblad Maken: Een Stapsgewijze Gids

 

Een terrazzo aanrechtblad is een tijdloze en stijlvolle toevoeging aan elke keuken of badkamer. Het heeft een unieke uitstraling dankzij de mix van marmer, glas- of granietkorrels in cement/ gfrc beton. Het goede nieuws is dat je, met wat geduld en de juiste materialen, je eigen terrazzo aanrechtblad kunt maken! In dit blog delen we een stapsgewijze gids om je te helpen dit prachtige werkblad zelf te maken.

 

Stap 1: Materialen en gereedschappen verzamelen

Voordat je begint, is het belangrijk om alle benodigde materialen en gereedschappen te verzamelen. Je hebt het volgende nodig:

High Design Holland D.I.Y. basis pakket

Zand

Cement

Marmer - glas - of granietkorrels in verschillende kleuren

Sealer of impregneer

Melanineplaat bekisting

Troffel

Diamant schuurpads

Beschermende uitrusting, zoals handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker

 

Stap 2: Maak de bekisting

Bouw een bekisting van melamine spaanplaat/ meubelpaneel die de vorm en afmetingen van je aanrechtblad volgt. Zorg ervoor dat de bekisting waterpas staat en goed is afgekit. In dit blog leggen we meer uit over het maken van de mal.

 

Stap 3: Meng het de betonmix

Meng de basis gfrc mix volgens de handleiding die is bijgeleverd bij de DIY pakketten. Voordat je de vezels bijvoegt neem je een deel van de mix appart )voldoende voor 1cm vullen van de mal. Voeg de marmer - glas- of granietkorrels toe aan het mengsel en roer goed door totdat je een gelijkmatige verdeling hebt bereikt. Je kunt experimenteren met verschillende kleurcombinaties om de gewenste look te creëren.

 

Stap 4: Giet het mengsel

Giet het mengsel gelijkmatig in de bekisting. Gebruik een troffel om luchtbellen te verwijderen en zorg ervoor dat het oppervlak mooi vlak is.

 

Stap 5: 

Maak de overige GFRC mix aan en giet deze over de terrazzo laag heen. Voordat je deze laag giet, leg je een op maat geknipte laag AR glass scrimm op de terrazzo laag.

 

Stap 6: Polijsten en schuren

Laat het mengsel 7 dagen uitharden. Zodra het volledig is uitgehard, verwijder je het aanrechtblad voorzichtig uit de bekisting. Begin met polijsten met korrel 50/60. Polijst enkele milimeters af totdat je mooi de marmer, glas of graniet korrels ziet. Hierna kun je verder gaan met polijsten totdat je tot korrel 800-3000 bent afhankelijk van de gewenste glansgraad. 

 

Stap 7: Afdichten

Pas de sealer of impregneer. 

 

 

Conclusie

Zelf een terrazzo aanrechtblad maken kan een uitdagend maar zeer bevredigend project zijn. Met de juiste materialen, gereedschappen en geduld kun je een prachtig aanrechtblad creëren dat de blikvanger van je keuken of badkamer wordt. Wees creatief met kleuren en patronen om een unieke look te bereiken en geniet van het resultaat van je harde werk!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

 

 

CONTACT VIA WHATSAPP

instagram high design holland
facebook daantjebeton
youtube hugh design holland

concrete cooperation
Google reviews

HOME  |  OVER ONS  |  WEBSHOP PORTFOLIO  |  D.I.Y. INFORMATIE  |  KLANTENSERVICE  |  CONTACT

 

VERZENDINGEN BINNEN NEDERLAND €5,95

BESTELLINGEN VANAF €200,- GRATIS VERZONDEN

OP WERKDAGEN VOOR 22:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS (NL en BE)

BTW-ID: NL002118834B88 KVK:67680089